En lugn och avspänd miljö – artikel av Anders Jacobsson

Hör ni till dem som undrat över byggnaden i drivingrangens hörn? Svaret är en 70 kvadratmeter stor svingstudio där det finns förutsättningar för att ge alla medlemmar en gladare och säkrare golf.

Studion blir en ny bas för våra instruktörer, Fredrik och Magnus Carlsson oavsett om det gäller utprovning av nya klubbor eller utbildning. När vi träffas på måndagen lägger de och ett par hantverkare sista handen vid inventarierna och bröderna kryssar mellan tomma kartonger och drivor av blanka, vackra klubbor.

-Vi får en lugn och avspänd undervisningsmiljö vilket vi saknat tidigare, förklarar Fredrik. Särskilt nybörjare tycker om att pröva på golfen utan kritiska ögon i nacken.

Studion innehåller fyra utslagsmattor och är fylld av olika klubbor ur Cobras breda sortiment. Det elektroniska hjärtat i anläggningen är Flightscope som mäter upp klubbhuvudets hastighet, klubbans vinkel och andra detaljer i slaget. Flightscope ger pron siffermässiga fakta för att kunna prova ut eller de klubbor som passar kunden bäst. Portarna ut mot drivingrangen är höga som garageportar och möjliggör träning tidig vår eller sen höst eller när mörkret faller på.

-Vilken kategori har störst nytta av studion? Den 50-årige 20-handicaparen eller den tonårige singelhandicaparen med elitambitioner?

– Definitivt höghandicaparen där förbättringspotentialen är som störst, säger Magnus. Klubbtekniken har gjort stora framsteg de senaste tio åren.

Svingstudion är en modernisering av klubbens verksamhet och ger oss ytterligare ett ben att stå på, förklarar klubbchefen Viktoria Schedin. Vi har också möjlighet att hyra ut den till företagsevent, skolklasser och andra som vill prova på vår roliga sport.

Verksamheten har smugit igång men lördag 4 maj sker invigningen med ett besök av Cobras demobuss 10-15. Bussen är fylld av värdefulla erbjudanden från Cobra och Puma.

Text o bild

Anders Jacobsson