Banpersonalen Informerar

20-10-26

Måndag 26 oktober stängde vi våra sommargreener för denna säsong.

På hål 1-9 har vi öppet för spel på vintergreener.

Utslag från matta och därefter utslag från ruff eller medhavd matta gäller.

Golfbilsförbud.

Vid frost är banan stängd.

Denna årstid gäller det att vara extra rädd om banan då skador ej repareras.

Ev greenfee: 100 kr, dagsgreenfee, betalas till swish 123 426 32 08

Vår korthålsbana SkandiaMäklarSlingan (6 korthål) är öppna med sommargreener tillsvidare.
Även här gäller att den är stängd vid frost.
Laga nedslagsmärken och var extra rädd om banan under höst/vintersäsong.

20-10-02

Under kommande veckor påbörjas arbetet med de dåliga ytorna på fairway 2 och 5. Där kommer vi att lufta, plocka bort dött material med hålpipor, stödså samt dressa i ordentligt. Till det kommer vi att installera vattenspridare så att vi i framtiden kommer att kunna hålla dessa ytor gröna under torrperioder.

Den 16 oktober stänger vi sista nio hålen för säsongen. Då påbörjar vi arbetet med etapp tre av bevattningsprojektet. Det är ett väldigt spännande projekt och vi har under resans gång lärt oss mycket om hur man ska dimensionera och utforma ett bevattningssystem på bästa sätt och vi tror oss ha en bra strategi för placering av spridare till denna etapp. Bevattningen på första nio och nya pumpstationen har fungerat helt utan problem i år.

Hål 1-9 öppet tillsvidare.

Invintringsfasen av greenerna har påbörjats så smått. Vi kommer tex successivt höja klipphöjden. Under oktober månad ska vi djuplufta greenerna. Detta gör vi för att förändra markstrukturen. En bit ner i profilen är det kompakt och kan man bryta det och få en mer luftig och homogen struktur ges gräsrötterna bättre möjligheter att växa till och sin tur ger det en friskare planta. De insatserna vi gör nu i höst är även av stor vikt för att ge greenerna bästa möjliga förutsättningar för att klara vintern på ett bra sätt.

Vi påminner även om att det är förbjudet att provsvinga i riktning mot en banarbetare eller att slå ut innan man fått klartecken från banarbetare.
Sedan behöver vi allas hjälp med att vi lagar våra nedslagsmärken och lägger tillbaka uppslagen torv.
Vi vill ha en fin bana över en hel säsong, då måste vi alla hjälpas åt.

Lägesförbättring den finklippta delen av fairway på alla hål, en klubblängd.

Aktuell information uppdateras successivt på hemsidans förstasida i menyn till vänster.
Ta för vana att se vad som gäller där – vädret sätter förutsättningar och nya beslut tas dag för dag under hösten.

Peter Irebrink, banchef.