Banpersonalen Informerar

Banstatus 2019-07-22
Efter en i vanlig ordning fullspäckad golfvecka går vi in i andra delen av säsongen här på banan.
Vi har fått väldigt mycket beröm för vår bana denna säsong, vilket vi är ödmjukt tacksamma för. Alltid kul att få så positiv feedback. Både från medlemmar och gäster.
Greenerna har vi kunnat hålla i bra skick sedan säsongstart och vi jobbar vidare för att bibehålla kvalitén. Nu veckan efter golfveckan kommer vi prioritera lite återhämtning.
Måndag höll vi uppe klippningen och gödslade på flytande näring. Tisdag vertikalskär, dressar samt lägger vi en fast långtidsverkande gödning.

Vi har varmt väder framför oss, vilket kommer ställa en del krav på oss för att greenerna ska klara det på ett bra sätt. Uppfyllda näringsförråd är en sak, ett bra rotsystem en annan. Det gräs vi till största delen har på greenerna bygger ganska lite rötter. Dock har vi betydligt bättre rotsystem i år jämfört med förra året, vilket. känns bra inför hettan.
Påminner ännu en gång om att vara noga med att laga nedslagsmärken på greenerna.

Banstatus 2019-05-29

Maj går mot sitt slut och vi på banan kan konstatera att det har varit en bra månad. Vi får mycket beröm för banan i allmänhet och greenerna i synnerhet, vilket är roligt! Vi jobbar kontinuerligt med vältning, som är ett mycket bra redskap för att skapa bra spelytor. Tidigare i månaden togs några jordprover på ett par greener som vi väntar analyssvar på. Dessa kan förhoppningsvis hjälpa oss att skruva lite ytterligare på greenskötseln framöver.

Just nu kretsar väldigt mycket kring klippning eftersom tillväxten är på topp just nu. Fairways har vuxit ihop fint och de börjar bli riktigt fina! Lägesförbättring finklippta delen på hela banan, en klubblängd.

Banstatus 2019-05-23

Med senaste tidens värmepåslag har växtligheten tagit fart ordentligt och skador över alla ytor har börjat växa ihop fint. Tillväxten påverkar givetvis också greenerna som har exploderat ordentligt i tillväxt. Som exempel ruffen, den klipper vi i normalfall en gång i veckan. På de frodigaste ställena har vi redan klippt den tre gånger den här veckan. Allt för att den inte ska växa ifrån oss. Vi jobbar med tillväxtreglande medel på greenerna för att bromsa tillväxten men trots det kommer det under denna perioden påverka spelet en del med lite trögare greener som följd. Nu när vi känner att greenerna är igång ordentligt kommer vi att kunna jobba mer med spelbarheten, med vertikalskärningar och dressningar osv.

2019-04-15
Kl 12.00 startade vi äntligen igång säsong 2019.
Prognoserna visar på varmare grader, men morgnarna kan bjuda på frost och då är banan avstängd.
Bokad tid utgår och ny tid får bokas i mån av utrymme.

På banan är det MUA på hål 1-5, de delar där vi har grävt för bevattning. Där har inte återväxten kommit igång än och vi ber därför om försiktigthet runt de områden.
Den vänstra bunkern på hål 2 är igenlagd och där har vi lagt på nytt gräs. Varannan hel timma (kl 8, kl 10, kl12…) går bevattningen på i sju minuter.
Bunkern på hål 11 är dränerad och är MUA.

I övrigt ser det bra ut för perioden. Nu är det värme vi behöver för att växtligheten ska komma igång ordentligt.