Banpersonalen Informerar

Banstatus 2019-05-29

Maj går mot sitt slut och vi på banan kan konstatera att det har varit en bra månad. Vi får mycket beröm för banan i allmänhet och greenerna i synnerhet, vilket är roligt! Vi jobbar kontinuerligt med vältning, som är ett mycket bra redskap för att skapa bra spelytor. Tidigare i månaden togs några jordprover på ett par greener som vi väntar analyssvar på. Dessa kan förhoppningsvis hjälpa oss att skruva lite ytterligare på greenskötseln framöver.

Just nu kretsar väldigt mycket kring klippning eftersom tillväxten är på topp just nu. Fairways har vuxit ihop fint och de börjar bli riktigt fina! Lägesförbättring finklippta delen på hela banan, en klubblängd.

Banstatus 2019-05-23

Med senaste tidens värmepåslag har växtligheten tagit fart ordentligt och skador över alla ytor har börjat växa ihop fint. Tillväxten påverkar givetvis också greenerna som har exploderat ordentligt i tillväxt. Som exempel ruffen, den klipper vi i normalfall en gång i veckan. På de frodigaste ställena har vi redan klippt den tre gånger den här veckan. Allt för att den inte ska växa ifrån oss. Vi jobbar med tillväxtreglande medel på greenerna för att bromsa tillväxten men trots det kommer det under denna perioden påverka spelet en del med lite trögare greener som följd. Nu när vi känner att greenerna är igång ordentligt kommer vi att kunna jobba mer med spelbarheten, med vertikalskärningar och dressningar osv.

2019-04-15
Kl 12.00 startade vi äntligen igång säsong 2019.
Prognoserna visar på varmare grader, men morgnarna kan bjuda på frost och då är banan avstängd.
Bokad tid utgår och ny tid får bokas i mån av utrymme.

På banan är det MUA på hål 1-5, de delar där vi har grävt för bevattning. Där har inte återväxten kommit igång än och vi ber därför om försiktigthet runt de områden.
Den vänstra bunkern på hål 2 är igenlagd och där har vi lagt på nytt gräs. Varannan hel timma (kl 8, kl 10, kl12…) går bevattningen på i sju minuter.
Bunkern på hål 11 är dränerad och är MUA.

I övrigt ser det bra ut för perioden. Nu är det värme vi behöver för att växtligheten ska komma igång ordentligt.