Banan
Hösten är här, kalla nätter, frost och säsongen närmar sig oundvikligen sitt slut.
Vi summerar en säsong med rekordmycket golfspel .
Banpersonal har sedan en tid påbörjat arbetet med att förbereda banan inför vintern.
Greenerna är slitna efter allt spel och den intensiva skötsel en golfsäsong innebär.
Vi behöver därför ge greener och övriga ytor bästa möjliga förutsättningar inför säsongen 2026.
Vi har tagit beslutet att stänga sista nio hålen från och med lördag morgon 18/10.
Nederbörden som kom denna veckan blev mer än prognosen förutspådde, vilket utmanade sista nio lite extra.
Måndag 20/10 stänger vi hela banan.
Att skapa de bästa förutsättningarna för en bra säsongstart 2026 är vår prioritering.
Höstens och vinterns prioriterade projekt på banan är renovering av tee och arbete med dränering.
Summering
18 hål öppna t o m 17 oktober
Hål 1-9 öppna 18-19 oktober
Hela banan stängd fr om 20 oktober
Korthålsbanan öppen vid frostfritt och så länge respekt för banan visas – dvs laga nedslagsmärken och uppslagen torv.
Rangen fortsatt öppen. Bollbyte under vecka 43.
Som alltid, och extra viktigt nu på hösten, laga nedslagsmärken och uppslagen torv.
Vi ser tyvärr att det slarvas väldigt mycket med detta. Alla skador vi drar på oss nu på hösten bär vi med oss in i nästa säsong.
Klubbhus
Receptionsshop
Torsdag 16 oktober kl 9-16
Fredag 17 oktober 9-15
Helg 18-19 oktober stängd
Väder kan påverka öppettider.
Varuautomat vid entrén erbjuder köp av peggar och bollar utanför receptionens öppettider.
Fr om 20 oktober stänger receptionsshop med ordinarie öppettider.
Vid önskad kontakt mailas info@mjolbygk.se alternativt kansli@mjolbygk.se
Golfrestaurang
Torsdag – fredag 16-17 oktober kl 9-16
Fr o m 17-18 oktober stängt helger.
Lunch fortsätter serveras alla vardagar kl 11.30-14.00.
Varuautomat vid entrén med dryck och godis samt kylskåp vid serveringsdisk med smörgås och dryck.
Kiosken efter hål nio öppen. t o m 17 oktober med kaffe. Annan förtäring inköps innan rundan i golfrestaurangen.
Kiosken helt stängd fr om 18 oktober.
