Vi trotsar vintervädret

Den efterlängtade våren har gått på ett bakslag men tro inte att verksamheten ligger nere på klubben. Våra pron Magnus och Fredrik Carlsson hade en strid ström av gäster när de bjöd in till öppet hus i svingstudion söndag 12 mars.

Det ligger en förväntan i luften denna soliga men kalla söndag i mars. Svingstudion är fylld med godsaker i klubbväg och in genom dörren träder klubbmedlemmar för att ta del av Cobras senaste produkter genom individuell utprovning (custom fitting, mer om detta i särskild artikel). Cobras representant David Andersson assisterar vid datorn och bidrar med sakkunskap om sortimentet.

Dagens första kund är Johan Holmberg, Skänninge, en 5-handicapare som behöver nya wedgar inför en resa till Rom om några veckor. Johan är en av klubbens flitigaste spelare och spelar tre rundor i veckan. Han förklarar att glappet mellan pitching wedge och nästa wedge är hela 20 meter och han söker en gap wedge eller liknande. Efter flera slag föreslår David en uppsättning wedgar som troligen ger Johan bra bett på de italienska greenerna.

Ulf Jansson är väl förberedd inför säsongen. Han har tränat 80 timmar framför golfsimulatorn men de senaste veckorna har det långa spelet gått i stå och drivern svarar inte som tidigare. Ulf har en idé om att en ny trätrea kan förbättra längden och provslagning tar vid men instruktörerna är inte riktigt ense med Ulf om analysen och Magnus tipsar om en teknisk detalj med drivern som ökar slaglängden. Ulf är inte mogen för ett beslut ännu men har någon månad på sig innan säsongen startar på allvar.

Golf är en materialsport och golfare kan diskutera i oändlighet om olika märkens fördelar och nackdelar. Fredrik och Magnus har valt att satsa på Cobra sedan många år.. Fredrik förklarar varför:

  • Det finns flera skäl. Det första är att Cobra ingår i den stora Pumakoncernen med stora resurser för att utveckla nya produkter. Det gör klubbvalet lättare för såväl detaljister som konsumenter. Vi detaljister får bra uppbackning och känner en trygghet i umgänget med vår leverantör. Sen har Cobra en hyfsat låg prisnivå i jämförelse med andra namnkunniga märken.
  • Den här specialiseringen går igen hos andra pron i länet.

Nya klubbor i all ära men bröderna Carlsson är angelägna att framhålla att utan regelbunden träning blir det ingen resa i sydlig riktning på handicapstegen. Och man får framförallt inte glömma närspelsträningen (chippar och puttar).

  • 30 procent av alla slag på scorekortet är puttar men få spelare tränar puttning, säger Fredrik. Här finns slag att spara.

Fredrik och Magnus är lika förväntansfulla som klubbmedlemmarna. Tidigare säsonger har vissa leveranser varit osäkra på grund av pandemin och Storbritanniens brexit men nu är lagren välfyllda. Nu väntar vi bara på sol, värme och gröna greener efter ett halvårs uppehåll. Golfabstinens är en allvarlig sjuka som kan få den starkaste på knä…

ANDERS JACOBSSON

David Andersson diskuterar spinn med Johan Holmberg.
Magnus Carlsson instruerar Ulf Janssom som vill få bättre fart på drivern.
Madde Karlsson är assisterande tränare med inriktning tjej- och juniorträning.