Vår samarbetspartner Mjölby Kommun har skapat en enkät för att ta reda på vad kommuninvånarna vill ska hända inom kommunen de närmaste 25 åren.
Vision 2045.

Mjölby Vision 2045

Vad tycker medborgare, företagare och föreningar i Mjölby kommun?
Dags för Vision 2045!

Hur vill invånare, företagare och föreningar att Mjölby kommun ska utvecklas till 2045? Den frågan vill Mjölbys politiker gärna få svar på.  Det har nämligen blivit dags att arbeta fram en ny vision då den nuvarande antogs 2010 och sträcker sig till 2025.

–        Under den här tidsperioden har det hänt otroligt mycket i kommunen, berättar Cecilia Burenby, kommunstyrelsens ordförande. Bland annat har vi fått en ny pendeltågsstation i Skänninge och dubbelspår till Motala. Riksväg 50 har byggts ut. Nya företags- och bostadsområden har vuxit fram. Det har byggts nästan 1 000 lägenheter och villor och antalet invånare har ökat med över 2 000 personer så att vi har drygt 28 000 invånare.

–        Nu är det dags att ta nästa spännande kliv i utvecklingen, säger Cecilia Burenby. Hur vill invånarna att kommunen ska utvecklas till 2045? Vad tycker företagarna och föreningsfolket? Vad är viktigt och vad drömmer man om? Vi vill verkligen ha synpunkter kring detta och har därför tagit fram ett formulär med både frågor och fritext som vi hoppas att folk vill fylla i.

Formuläret hittar man enkelt på kommunens hemsida. Där finns också en ny framtagen film som ska väcka tankar och idéer, och kanske till och med ställa saker på sin spets.

Lars-Åke Pettersson är oppositionsråd i Mjölby kommun:

–        Mjölby kommun har goda förutsättningar att utvecklas i många riktningar, vi vill att invånarnas behov och framtidstro ska ligga till grund för den politiska visionen, säger han.

Ambitionen är därför att engagera så många som möjligt i visionsarbetet och skapa delaktighet i Mjölby kommuns framtid. Arbetet med den nya visionen kommer att pågå resten av året. Kommunfullmäktige tar sedan beslut om en ny vision under 2022.