Verksamhetsidé 2018

Verksamhetsidé junior 2018

På Mjölby Golfklubb skall alla knattar, ungdomar och juniorer erbjudas möjlighet att prova på och vidareutveckla sig i spelet golf. Grunden för golfträningen är det program som Golfförbundet har utarbetat, Golfäventyret, https://www.golf.se/spelet/golfaventyret/

Alla klubbens juniorer skall bjudas möjlighet att ha kul på golfklubben, att utveckla golfspelet i sin egen takt och att kunna utvecklas till den nivå av golfspelare de själva önskar.

Golfklubben skall ta hand om juniorerna på ett sätt, som stimulerar till fortsatt deltagande i klubbens verksamhet. De juniorer som önskar, skall ges möjligheter att utvecklas till skickliga och välutbildade golfspelare.

Juniorer som deltar i klubbens träningsverksamhet, skall få goda kunskaper i golfspelets grunder, golfteknik, golfspelets regler, etikett och traditioner.

Värdegrund
Kvalitet, glädje, gemenskap, positiv coachning och personlig utveckling skapar trygghet hos våra juniorer.

Både ledare och juniorer skall finna glädje i alla aktiviteter på klubben och ha roligt tillsammans.

Alla skall känna gemenskap och vara välkomna och vi skall hjälpa varandra. Mobbing och utanförskap accepteras inte.

Vision/Mål
Mjölby Golfklubb skall vara en familjeklubb, som tillgodoser hela familjens behov att, oavsett spelstyrka, få en upplevelse utöver det vanliga och stimulera hela familjen att vara aktiva golfare.

I familjens behov stimulera fler juniorer att utvecklas inom golfen och stimulera till att välja golf som sin sport i livet.

Att inom 5 år utvecklat 1-2 juniorer att kvalificera sig på en nordisk tour samt kunna leverera ca 10-15 elitspelare samt etablerat ett elit lag för Mjölby GK samt ett mixed klubblag junior.

Mjölby Golfklubb skall vara en av de ledande klubbarna inom distriktet för ungdom- och juniorverksamhet.

Verksamhetsområden
Juniorsektionen på Mjölby Golfklubb ansvarar för juniorverksamhet för åldersgruppen
8 – 21 år.

A-juniorer 14 -21 år, tävlingsgrupp som mål att komma ned på singel HCP
B-juniorer 8-14 år, breddträning, mål att komma ut på banan och få grönt kort och utvecklas vidare
C-juniorer/ golfkul 5-7 år, i föräldrars regi

Mål 2018
Mjölby Golfklubb skall ha en bra och bestående juniorverksamhet som omfattar ca 60 juniorer.

Att ha 5 – 10 aktiva coacher inom klubbens juniorverksamhet, tävlingsgruppen skall fungera som coacher utöver juniorkommittén.

Ett eller flera juniorlag skall representera klubben i tävlingar arrangerade av SGF eller ÖGF.

Strategi och Handlingsplan 2018

Allmänt

En fungerande och arbetande kommitté som gillar att jobba med juniorernas träning och som kan hjälpa till att uppnå klubbens mål och visioner.

Juniorsektionen skall aktivt arbeta med att skaffa föräldrar, som gemensamt kan stötta utvecklingen av klubbens juniorverksamhet.

Aktivt samarbeta med alliansklubbarna för en gemensam utveckling av juniorverksamheten.

Medlemsrekrytering
Juniorkommittén skall aktivt rekrytera medlemmar genom:
– genomförande av sports camp
– attraktiva medlemserbjudanden
– attraktiva utbildningserbjudanden
– ett gott rykte som lockar nyfikna ungdomar till Mjölby Golfklubb

Träningsverksamheten
Träningsverksamheten skall planeras och genomföras tillsammans med distriktets juniorkonsulenter och klubbens huvudtränare.

Speciella juniortränare och föräldrar skall hjälpa till att bedriva träning enligt juniorkonsulenternas och klubbens huvudtränares riktlinjer.

Förslag på träningsaktiviteter skall lämnas av juniorkommittén

Träningsläger
Genomförande av träningsläger för tävlingsgruppen i samband med påsklovet under 4 dagar. Samt dagläger under somrarna

Tävlingsverksamhet
Delta i Teen Tour -och JMI-tävlingar, klubbtävlingar och Östgötaserien. 5 tävlingar per år sponsras av Mjölby Gk då det gäller tävlingsavgift, reseersättning och boende på tex vandrarhem.

Kunskapsstege för olika målgrupper enligt dokument nedan.

Kunskapsstege från minior till elitspelare

Finansiering
Juniorkommittén skall för varje verksamhetsår presentera en skälig verksamhetsbudget för godkännande av klubbens styrelse.

Juniorkommittén skall undersöka alla möjligheter till hjälp med finansiering genom sponsorer som till exempel lokala företagare, SGF, ÖGF, ÖIF och SISU