Banpersonalen Informerar

2019-04-15
Kl 12.00 startade vi äntligen igång säsong 2019.
Prognoserna visar på varmare grader, men morgnarna kan bjuda på frost och då är banan avstängd.
Bokad tid utgår och ny tid får bokas i mån av utrymme.

På banan är det MUA på hål 1-5, de delar där vi har grävt för bevattning. Där har inte återväxten kommit igång än och vi ber därför om försiktigthet runt de områden.
Den vänstra bunkern på hål 2 är igenlagd och där har vi lagt på nytt gräs. Varannan hel timma (kl 8, kl 10, kl12…) går bevattningen på i sju minuter.
Bunkern på hål 11 är dränerad och är MUA.

I övrigt ser det bra ut för perioden. Nu är det värme vi behöver för att växtligheten ska komma igång ordentligt.

2019-04-12
P g a det kalla vädret skjuter vi upp öppning av banan till måndag 15 april kl 12.00.

P g a kraftigt bakslag i vädret öppnas banan inte förrän måndag 15 april

2018-11-28

Banstatus 2018-10-29

Banan stängd för säsongen.
Hål 5-9 öppna med vintergreener, spel från ruff eller egen matta.
Hål 1-4 stängda p g a arbete med ny bevattningsanläggning.

Skandiamäklarslingan, korthålsbanan, öppen med ordinarie greener vid frost- och snöfritt väder.

Rangen öppen.

Restaurangen serverar dagens lunch måndag – fredag kl 11.30-14.

Banstatus 2018-10-22

22 oktober stänger vi hål 1-4, då vi påbörjar arbete med nytt bevattningssystem samt dräneringsarbete. Spel från hål 5 gäller.

Provisorisk green på hål 10 med ordinarie hålkopp.

Vid frost är banan stängd.

Självbemanning och pegränna gäller då reception, kiosk samt shop har stängt för säsongen.

Lägesförbättring finklippta delen på hela banan, en klubblängd.

Banstatus 2018-10-05

Oktober är här och termometern visar allt kyligare temperaturer och vi har haft ett antal frostnätter. Gräsets tillväxt har stannat av ordentligt. De greener som fortfarande har skador efter svampangreppet har nu inte längre så mycket tid kvar att läka.

Därför har vi i samråd med Svenska Golfförbundets bankonsulent tagit beslutet att måndagen den 8 oktober stänga greenerna på hål 1, 2 och 10 för säsongen. Detta för att ge dessa greener några extra veckors vila inför nästa år. Vi vet att med största sannolikhet kommer ha en del skador kvar i vår och vi planerar redan för hur vi ska tackla dessa.

På dessa hål kommer vi att klippa upp provisoriska greener, på foregreen. Ordinarie hålkoppar. Tre provisoriska greener innebär att rundan ej är hcp-grundande.

Övriga greener kommer vi hålla öppna så länge vi bedömer att det är möjligt, däremot måste vi utföra vissa moment (luftning, släppa upp klipphöjd etc.) för att ge greenerna så bra förutsättning som möjligt inför vintern. I övrigt fortsätter arbetet på banan för fullt, bland annat slyröjning.

Under vecka 41 kommer vassen i dammarna att beskäras, viktigt att iaktta försiktighet när vår entreprenör är i dammen och arbetar.

Den 22 oktober kommer arbetet med uppgraderingen av bevattningsanläggningen påbörjas. Vi kommer att göra det i etapper. Etapp 1 består av hål 1 till 4, där vi kommer lägga ner ny green-, tee- och foregreenbevattning. Under arbetets gång kommer det/de hål där arbete bedrivs vara stängda. Under denna perioden kommer även bunkern på hål 2 att färdigställas.

/Peter Irebrink