Banpersonalen Informerar

2017-10-25

Banan stänger för säsongen onsdag 25 oktober för spel på sommargreener.

Hål 1 – 9 är öppna med spel på vintergreener. Utslag från matta och ruff.
Hål 10-18 helt stängt.

Korthålsbanan Skandiamäklarslingan är öppen för spel.

2017-09-20

Nu har regnet kommit i överskott de senaste veckorna och det är väldigt blött överlag på banan i skrivande stund.
Efter allt regn så är greenerna mjuka och det blir stora nedslagsmärken på green.
Om vi ska fortsätta ha fina greener måste alla nedslagsmärken lagas på rätt sätt, det ska inte vara en svartfläck kvar utan grönt gräs.
Kolla gärna på filmen om hur man lagar ett nedslagsmärke rätt. Jätteviktigt att vi alla hjälps åt med detta.

Vi kommer att hålpipa greenerna denna höst, med start vecka 40. Vi har inte gjort det på några år och vi känner att det behöver komma in lite friskt material i greenerna.

Vi har även påbörjat invintring av gräset, vilket delvis innebär att vi höjer klippnivåerna.

Det är fortfarande full aktivitet på klubben och golfbanan och det finns fortfarande många rundor kvar att spela under hösten.
Men ljuset blir sakta svagare och temperaturen börjar sjunka,. Inom de närmaste veckorna kommer den första frosten att göra intrång på golfbanan, och det innebär konsekvenser för banarbetare och golfare.
När det är frost är banan alltid stängd. Anledningen till detta är att vätskan i plantan är frusen och när man går på den bryts strået av med svarta döda spår som resultat. Vid frostiga morgnar är det banpersonal på plats som ger klartecken när det går att gå ut på banan.
Vid frost utgår bokad tid och man får boka ny tid efter utrymme i tidbokningen. Därför är det bra att tänka på det när man planerar sin morgongolf, att tider innan kl 9 har större chans att brinna inne.

Green som beträds vid frost

Svinga lugnt

Stefan Almegård, banchef